Održan Dan inženjera Republike Hrvatske

Hrvatski inženjerski savez i Akademija tehničkih znanosti Hrvatske su 7. ožujka 2025. svečano obilježili Dan inženjera Republike Hrvatske. Ove godine Dan inženjera održan je u Matici hrvatskih obrtnika u Zagrebu pod pokroviteljstvom Republike Hrvatske Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih. Tema ovogodišnjeg Dana inženjera bila je „Cjeloživotno učenje – od novih znanja do priznanja“, koja je istaknula važnost kontinuiranog […]

MEĐUNARODNI DAN BOJA, 15. do 19. travnja 2025.

Hrvatska udruga za boje, HUBO (Croatian Colour Society, CroCoS) i ove će godine, u suorganizaciji sa Sveučilištem u Zagrebu Tekstilno – tehnološkim fakultetom, Grafičkim fakultetom, Arhitektonskim fakultetom  i Akademijom likovnih umjetnosti, obilježiti Međunarodni dan boja MDB 2025 (International Colour Day). Iako se Međunarodni dan boja tradicionalno obilježava 21. ožujka, ove godine je u pripremi višednevna izložba, s malim odmakom od prvog […]

Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet partner je na  projektu SPIN konzorcija

Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet partner je na  projektu SPIN konzorcija u kojem sudjeluje tvrtka Galko, kao korisnik. Ostali partneru su tvrtka Odjeća i  tvrtka Elektroterm.  Naziv projekta je Multifunkcionalna povezanost osobne zaštitne opreme u svrhu zaštite zdravlja i povećane funkcionalnosti (IP.1.1.03.0143), a u njega su uključena tri člana Odjela […]

Odobren hrvatsko-kineski bilateralni projekt

Dvogodišnji istraživački hrvatsko – kineski bilateralni projekt Key technology research of maintenance and care for firefighting clothing based on thermal protective performance provodit će suradnjom Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta i  Donghua University, College of Fashion and Design u 2025. i 2026. godini. Voditelji projektnih skupina su prof. dr. sc. […]

Obavijest o državanju kongresa “11th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists”, 9.-11.12.2025.

Poštovane članice i članovi HATZ-a, sa zadovoljstvom vas obavještavamo o održavanju 11th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta i Hrvatskog društva prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista. Ovogodišnja tema „Unlocking Science and Technology for a Healthier and Sustainable World“ ističe ključnu ulogu […]

18. međunarodna znanstveno-stručna konferencija “Dani kriznog upravljanja – DKU 2025”, Opatija 3.-4.6.2025.

Poštovane članice i članovi HATZ-a, pozivamo vas na međunarodnu konferenciju “Dani kriznog upravljanja – DKU 2025” koja se održava već osamnaetu godinu i na taj način osigurava platformu za razmjenu znanja, iskustva i najboljih praksi među znanstvenicima, stručnjacima, organizacijama i dionicama koji su uključeni u upravljanje kriznim situacijama. Konferencija će […]

Nobelovac Ferenc Krausz dolazi na 48. skup MIPRO: Revolucionarna primjena atofizike u medicini i računarstvu

Ovogodišnji 48. skup MIPRO, najveći regionalni skup posvećen informacijskim i komunikacijskim tehnologijama, bit će domaćin iznimnog znanstvenog događaja. U Hrvatsku dolazi prof. dr. sc. Ferenc Krausz, dobitnik Nobelove nagrade za fiziku 2023., direktor Max Planck Institute of Quantum Optics i jedan od pionira atofizike (attophysics), kako bi održao predavanje o revolucionarnim […]

Skup u organizaciji Odjela kemijskog inženjerstva “Ljudi i procesi – Izazovi u industriji i novi trendovi u kemijskom inženjerstvu”, 28.3.2025.

  Poštovane članice i članovi HATZ-a, pozivamo vas na drugi u nizu mini-skup LJUDI I PROCESI, koji se ovoga puta bavi temom Izazovi u industriji i novi trendovi u kemijskom inženjerstvu. Skup organiziraju Odjel kemijskog inženjerstva Akademije tehničkih znanosti Hrvatske i Sveučilište u Zagrebu Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije. Pod […]

Kolačići: Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, na vaše uređaje vršimo pohranu male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Uz prihvat Kolačića vaše pregledavanje stranice će se vršiti nesmetano, a u koliko ne prihvatite Kolačiće možda vam neki od sadržaja neće biti dostupni. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close