Poštovane članice i članovi HATZ-a,
sa zadovoljstvom vas obavještavamo o održavanju 11th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta i Hrvatskog društva prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista. Ovogodišnja tema „Unlocking Science and Technology for a Healthier and Sustainable World“ ističe ključnu ulogu znanosti i industrije u suočavanju s globalnim izazovima u područjima prehrambene tehnologije, biotehnologije i prehrane.
Kongres će se održati od 9. do 11. prosinca 2025. u hotelu Westin Zagreb. Akademija tehničkih znanosti Hrvatske sudjeluje kao jedan od suorganizatora skupa.
Znanstveni program obuhvatit će sekcije:
- Advancements in Food Technology and Biotechnology,
- Nutrition, Consumer Behaviour, and Global Health Challenges,
- Food and Water Safety and Quality.
Uz navedene tematske cjeline, kongres će uključivati:
- satelitski simpozij “Vera Johanides – Biotehnologija u Hrvatskoj“,
- interaktivne okrugle stolove i radionice
- sekciju Young Researchers namijenjenu mladim istraživačima, doktorandima i postdoktorandima.
Uz znanstveni dio programa, brojna i raznolika društvena događanja će dodatno obogatiti cijeli ovaj događaj.
Pozivamo vas da posjetite web stranicu kongresa pbn2025congress.pbf.hr za detaljne informacije o predaji sažetaka, registraciji i novostima u programu.