Jokić Stela

   

prof. dr. sc. Stela Jokić
Redoviti profesor u trajnom zvanju, Prodekan za znanost
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Godina rođenja: 1982.

Obrazovanje:
Godina diplomiranja: 2006.
Godina doktoriranja: 2011.

Poslovna adresa:
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Franje Kuhača 18, 31000 Osijek
tel: +385 31 224 333
e-mail: stela.jokic@ptfos.hr

Članstvo u Akademiji: Redoviti član
Godina primanja u HATZ: 2019.
Član odjela: Odjel bioprocesnog inženjerstva

 

Profesionalne aktivnosti

Vođenje znanstvenih i/ili stručni projekata (Naziv, naručitelj i godina isporuke):

  • Razvoj i uspostava interdisciplinarnog diplomskog studija “Biotehnologija” na engleskom jeziku (ESF, UP.03.1.1.02, Internacionalizacija visokog obrazovanja) (2018-2020)
  • Primjena inovativnih tehnika ekstrakcije bioaktivnih komponenti iz nusproizvoda biljnoga podrijetla, Uspostavni istraživački projekt HRZZ (2018-2023)
  • Separacija aktivnih komponenta iz nusproizvoda prehrambene industrije – kakao ljuske i formulacija praškastih produkata, Međunarodni bilateralni projekt sa Slovenijom (2018-2020)
  • Dobivanje ulja iz sjemenki paprike kao nusproizvoda prerade ajvara postupkom ekstrakcije superkritičnim CO2. Projekt s tvrtkom PODRAVKA d.d. (2018)
  • Mogućnosti prerade ljekovitog bilja primjenom suvremenih tehnoloških procesa, Projekt Osječko-baranjske županije (2018)
  • Application of high pressure technologies in the extraction of plant material, Međunarodni bilateralni projekt sa Srbijom  (2016-2018)
  • Development of high valued products based on medicinal plant extracts, UNIOS (2016-2017)
  • Extraction of active substances from plant material using supercritical CO2, UNIOS (2015-2016)
  • The risk assessment on the safety of fresh and semi-hard cheeses at markets of Republic Croatia, Hrvatska agencija za hranu HAH (2014, 2015)
  • Optimizacija proizvodnje visokokvalitetnog konopljinog ulja, UNIOS (2013 –2014)

Područja od znanstvenog i stručnog interesa:

  • Inovativne tehnike ekstrakcije
  • Prerada ljekovitog bilja
  • Izolacije bioaktivnih komponenti
  • Nusproizvodi prehrambene industrije
  • Optimizacija industrijskih procesa

Članstvo u znanstvenim ili stručnim asocijacijama (udrugama ili sl.):

  • Član Hrvatskog društva kemijskih inženjera i tehnologa
  • Član Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek u međunarodnom udruženju European Hygienic Engineering and Design Group
  • Član udruge TehnOS

Nagrade i priznanja:

  • Državna nagrada za znanost za 2018. godinu, u kategoriji Godišnja nagrada za promidžbu i popularizaciju znanosti iz područja Biotehničkih znanosti.
  • Državna nagrada za znanost za 2015. godinu“ za biotehničke znanosti
  • Danubius Young Scientist Award 2015 za Republiku Hrvatsku (od Saveznog ministarstva znanosti, istraživanja i ekonomije Republike Austrije i Instituta za dunavsku regiju i središnju Europu)
  • Nagrada HATZ mladom znanstveniku „Vera Johanides“ u 2013. godini
  • “Državna nagrada za znanost za 2011. godinu“ u kategoriji Godišnja nagrada znanstvenim novacima iz područja Biotehničkih znanosti.

Bibliografija:

Stela Jokić – bib.irb.hr

Stela Jokić – researchgate.net

Stela Jokić – scholar.google.hr

Kolačići: Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, na vaše uređaje vršimo pohranu male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Uz prihvat Kolačića vaše pregledavanje stranice će se vršiti nesmetano, a u koliko ne prihvatite Kolačiće možda vam neki od sadržaja neće biti dostupni. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close