|
prof. dr. sc. Stela Jokić
Redoviti profesor u trajnom zvanju, Prodekan za znanost
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Godina rođenja: 1982.
Obrazovanje:
Godina diplomiranja: 2006.
Godina doktoriranja: 2011.
Poslovna adresa:
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Franje Kuhača 18, 31000 Osijek
tel: +385 31 224 333
e-mail: stela.jokic@ptfos.hr
Članstvo u Akademiji: Redoviti član
Godina primanja u HATZ: 2019.
Član odjela: Odjel bioprocesnog inženjerstva |
Profesionalne aktivnosti
Vođenje znanstvenih i/ili stručni projekata (Naziv, naručitelj i godina isporuke):
- Razvoj i uspostava interdisciplinarnog diplomskog studija “Biotehnologija” na engleskom jeziku (ESF, UP.03.1.1.02, Internacionalizacija visokog obrazovanja) (2018-2020)
- Primjena inovativnih tehnika ekstrakcije bioaktivnih komponenti iz nusproizvoda biljnoga podrijetla, Uspostavni istraživački projekt HRZZ (2018-2023)
- Separacija aktivnih komponenta iz nusproizvoda prehrambene industrije – kakao ljuske i formulacija praškastih produkata, Međunarodni bilateralni projekt sa Slovenijom (2018-2020)
- Dobivanje ulja iz sjemenki paprike kao nusproizvoda prerade ajvara postupkom ekstrakcije superkritičnim CO2. Projekt s tvrtkom PODRAVKA d.d. (2018)
- Mogućnosti prerade ljekovitog bilja primjenom suvremenih tehnoloških procesa, Projekt Osječko-baranjske županije (2018)
- Application of high pressure technologies in the extraction of plant material, Međunarodni bilateralni projekt sa Srbijom (2016-2018)
- Development of high valued products based on medicinal plant extracts, UNIOS (2016-2017)
- Extraction of active substances from plant material using supercritical CO2, UNIOS (2015-2016)
- The risk assessment on the safety of fresh and semi-hard cheeses at markets of Republic Croatia, Hrvatska agencija za hranu HAH (2014, 2015)
- Optimizacija proizvodnje visokokvalitetnog konopljinog ulja, UNIOS (2013 –2014)
Područja od znanstvenog i stručnog interesa:
- Inovativne tehnike ekstrakcije
- Prerada ljekovitog bilja
- Izolacije bioaktivnih komponenti
- Nusproizvodi prehrambene industrije
- Optimizacija industrijskih procesa
Članstvo u znanstvenim ili stručnim asocijacijama (udrugama ili sl.):
- Član Hrvatskog društva kemijskih inženjera i tehnologa
- Član Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek u međunarodnom udruženju European Hygienic Engineering and Design Group
- Član udruge TehnOS
Nagrade i priznanja:
- Državna nagrada za znanost za 2018. godinu, u kategoriji Godišnja nagrada za promidžbu i popularizaciju znanosti iz područja Biotehničkih znanosti.
- Državna nagrada za znanost za 2015. godinu“ za biotehničke znanosti
- Danubius Young Scientist Award 2015 za Republiku Hrvatsku (od Saveznog ministarstva znanosti, istraživanja i ekonomije Republike Austrije i Instituta za dunavsku regiju i središnju Europu)
- Nagrada HATZ mladom znanstveniku „Vera Johanides“ u 2013. godini
- “Državna nagrada za znanost za 2011. godinu“ u kategoriji Godišnja nagrada znanstvenim novacima iz područja Biotehničkih znanosti.
Bibliografija:
Stela Jokić – bib.irb.hr
Stela Jokić – researchgate.net
Stela Jokić – scholar.google.hr |