Obavijest o smrti prof. dr. sc. Franka Rotima (1939.-2021.)

 

Poštovane članice i članovi HATZ-a,

Javljamo Vam tužnu vijest o smrti prof. dr. sc. Franka Rotima (1939.-2021.), poštovanog člana emeritusa Akademije tehničkih znanosti Hrvatske u Odjelu prometa i umirovljenog redovitog profesora Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu gdje je osnovao Katedru za sudska vještačenja, uveo kolegije sudske ekspertize prometnih nesreća, aerodinamiku, mehaniku leta i teoriju kretanja vozila. Profesor Rotim također se istaknuo kao jedan od osnivača Visoke škole za cestovni promet i Više zrakoplovne škole u Zagrebu te urednik časopisa Suvremeni promet.

Posljednji ispraćaj dragog pokojnika biti će na Gradskom groblju Mirogoj u srijedu, 10.2.2021. godine u 15:00 sati. Sveta misa zadužnica održat će se u Svetištu Majke Božje Lurdske. 

Prof. dr. sc. Franko Rotim će nam ostati u trajnom sjećanju kao cijenjeni znanstvenik i naš dragi kolega.
U ime Uprave Akademije izražavamo najdublju sućut njegovoj obitelji, prijateljima, kolegama i suradnicima.

Prof. dr. sc. Vladimir Andročec
Predsjednik Akademije tehničkih znanosti Hrvatske

 

 

Slijedeća objava

Poziv na webinar: Hydrogen in Energy Transition - Odjel za energijske sustave HATZ-a

  Poštovane članice i članovi HATZ-a, Javljamo Vam tužnu vijest o smrti prof. dr. sc. Franka Rotima (1939.-2021.), poštovanog člana emeritusa Akademije tehničkih znanosti Hrvatske u Odjelu prometa i umirovljenog redovitog profesora Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu gdje je osnovao Katedru za sudska vještačenja, uveo kolegije sudske ekspertize prometnih […]

Kolačići: Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, na vaše uređaje vršimo pohranu male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Uz prihvat Kolačića vaše pregledavanje stranice će se vršiti nesmetano, a u koliko ne prihvatite Kolačiće možda vam neki od sadržaja neće biti dostupni. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close