Božanić Rajka

   

prof. dr. sc. Rajka Božanić
Redoviti profesor u trajnom zvanju
Sveučilište u Zagrebu, Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Godina rođenja: 1968.

Obrazovanje:
Godina diplomiranja: 1991., Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Godina doktoriranja: 2000., Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Poslovna adresa:
Sveučilište u Zagrebu, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
tel: +385 1 4605 018
e-mail: rbozan@pbf.unizg.hr

Članstvo u Akademiji: Član suradnik
Godina primanja u HATZ: 2019.
Član odjela: Odjel bioprocesnog inženjerstva

 

Profesionalne aktivnosti

Vođenje znanstvenih i/ili stručni projekata (Naziv, naručitelj i godina isporuke):

  • Utjecaj biljnih ekstrakata na fermentaciju mlijeka, MZOS, 2020.
  • Proizvodnja sira tipa feta sa smanjenim udjelom soli, MZOS, 2019.
  • Utjecaj starter kulture na svojstva i trajnost svježeg sira, MZOS, 2018.
  • Karakteristike kravlje, kozje i ovčje sirutke proizvedene na različite načine, MZOS, 2017.
  • Optimiranje proizvodnje sireva i sirnih deserata na bazi sirutke, MZOS, 2016.
  • Optimiranje primjene ultrafiltracije i mikrofiltracije u obradi slatke sirutke, MZOS, 2015.
  • Utjecaj tehnološkog postupka na koncentraciju aflatoksina M1 u mliječnim proizvodima, MZOS, 2014
  • Primjena ultrazvuka u proizvodnji napitaka od sirutke, MZOS, 2013.
  • Slatki i fermentirani proizvodi na bazi sirutke i sojinog mlijeka  (br. 058-0000000-0443), MZOS, 2007.

Područja od znanstvenog i stručnog interesa:

  • Mlijeko i mliječni proizvodi

Članstvo u znanstvenim ili stručnim asocijacijama (udrugama ili sl.):

  • Hrvatska mljekarska udruga
  • Hrvatsko mikrobiološko društvo
  • Društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista

Nagrade i priznanja:

  • Državna nagrada za znanost u kategoriji „Značajno znanstveno dostignuće“ za 2012.

Bibliografija:

Rajka Božanić – bib.irb.hr

 

Kolačići: Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, na vaše uređaje vršimo pohranu male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Uz prihvat Kolačića vaše pregledavanje stranice će se vršiti nesmetano, a u koliko ne prihvatite Kolačiće možda vam neki od sadržaja neće biti dostupni. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close