|
prof. dr. sc. Rajka Božanić
Redoviti profesor u trajnom zvanju
Sveučilište u Zagrebu, Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Godina rođenja: 1968.
Obrazovanje:
Godina diplomiranja: 1991., Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Godina doktoriranja: 2000., Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Poslovna adresa:
Sveučilište u Zagrebu, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
tel: +385 1 4605 018
e-mail: rbozan@pbf.unizg.hr
Članstvo u Akademiji: Član suradnik
Godina primanja u HATZ: 2019.
Član odjela: Odjel bioprocesnog inženjerstva
|
Profesionalne aktivnosti
Vođenje znanstvenih i/ili stručni projekata (Naziv, naručitelj i godina isporuke):
- Utjecaj biljnih ekstrakata na fermentaciju mlijeka, MZOS, 2020.
- Proizvodnja sira tipa feta sa smanjenim udjelom soli, MZOS, 2019.
- Utjecaj starter kulture na svojstva i trajnost svježeg sira, MZOS, 2018.
- Karakteristike kravlje, kozje i ovčje sirutke proizvedene na različite načine, MZOS, 2017.
- Optimiranje proizvodnje sireva i sirnih deserata na bazi sirutke, MZOS, 2016.
- Optimiranje primjene ultrafiltracije i mikrofiltracije u obradi slatke sirutke, MZOS, 2015.
- Utjecaj tehnološkog postupka na koncentraciju aflatoksina M1 u mliječnim proizvodima, MZOS, 2014
- Primjena ultrazvuka u proizvodnji napitaka od sirutke, MZOS, 2013.
- Slatki i fermentirani proizvodi na bazi sirutke i sojinog mlijeka (br. 058-0000000-0443), MZOS, 2007.
Područja od znanstvenog i stručnog interesa:
- Mlijeko i mliječni proizvodi
Članstvo u znanstvenim ili stručnim asocijacijama (udrugama ili sl.):
- Hrvatska mljekarska udruga
- Hrvatsko mikrobiološko društvo
- Društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
Nagrade i priznanja:
- Državna nagrada za znanost u kategoriji „Značajno znanstveno dostignuće“ za 2012.
Bibliografija:
Rajka Božanić – bib.irb.hr |