|
prof. dr. sc. Zoran Herceg
Redoviti profesor u trajnom zvanju
Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Godina rođenja: 1969.
Obrazovanje:
Godina diplomiranja: 1994.
Godina doktoriranja: 2000.
Poslovna adresa:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
tel: +385 1 4605-037
e-mail: zherceg@pbf.hr
Članstvo u Akademiji: Redoviti član
Godina primanja u HATZ: 2012.
Član odjela: Odjel bioprocesnog inženjerstva |
Profesionalne aktivnosti
Vođenje znanstvenih i/ili stručni projekata (Naziv, naručitelj i godina isporuke):
- Opremanje poluindustrijskog praktikuma za razvoj novih prehrambenih tehnologija, KK01.1.1.02., Europski fond za regionalni razvoj – voditelj, 2018-2020. http://foodprocessinghub/
- Znanstveni centar izvrsnosti iz područja biotehničkih znanosti, Strukturni fondovi EU, suradnik, 2017-2022, http://bioproadriatic.hr/
- Nove tehnologije u agronomiji temeljene na hladnim plinskim izbojnim plazmama, bilatelarni Hrvatska-Mađarska, suradnik-partner, 2017-2018.
- Primjena inovativnih tehnologija u izolaciji bioaktivnih spojeva iz organskog otpada u proizvodnji vina, Strukturni fondovi EU, suradnik, 2014-2016.http://bioactive-winewaste.com.
- Primjena plazme stvorene visokonaponskim električnim pražnjenjem pri konzerviranju tekuće hrane, 2014-2018, http://hrzz-hladna-plazma.pbf.hr/
- Marasca Sour Cherry (Prunus cerasus var. Marasca) as an Ingredient for Functional Foods (IPA 2007/HR/16IPO/001-040302), 2010-2012.
- Nutritional centre of excellence (IPA41.3.1.07.01.c05), 2012-2013.
Područja od znanstvenog i stručnog interesa:
- Voditelj Biotehničkog centra Akademije tehničkih znanosti Hrvatske (2017 – 2021).
- Voditelj Središta za razvoj inovativnih tehnika procesiranja hrane Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta (2020 – ).
Članstvo u znanstvenim ili stručnim asocijacijama (udrugama ili sl.):
- Član Hrvatskog društva prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
- Član Hrvatske mljekarske udruge
- Član hrvatskog društva kemijskih inženjera i tehnologa
- Član Sekcije za preradu poljoprivrednih proizvoda i biotehnologiju Znanstvenog vijeća za poljoprivredu i šumarstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti
Nagrade i priznanja:
- Godišnja nagrada “Rikard Podhorsky“ za značajno znanstveno i stučno postignuće koje ima primjenu u gospodarstvu, Akademije tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ), 2014.
- Nagrada Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta za ukupni znanstveni doprinos – nagradu za postignutu visoku kvalitetu u znanstvenu radu, 2016.</l
- Državna nagrada za znanost za značajno znanstveno dostignuće u području biotehničkih znanosti, 2016.
Bibliografija:
Zoran Herceg – bib.irb.hr |