Ježek Damir

 

prof. dr. sc. Damir Ježek
Redoviti profesor u trajnom zvanju
Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Godina rođenja: 1966.

Obrazovanje:
Godina diplomiranja: 1990., Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Godina doktoriranja: 1999., Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Poslovna adresa:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Pierottijeva ulica 6, 10000 Zagreb
tel: +385 1  4605 273
e-mail: djezek@pbf.hr

Članstvo u Akademiji: Redoviti član
Godina primanja u HATZ: 2012.
Član odjela: Odjel bioprocesnog inženjerstva

 

Profesionalne aktivnosti

Vođenje znanstvenih i/ili stručni projekata (Naziv, naručitelj i godina isporuke):

  • Pripremanje sirovina i određivanje teksturalnih svojstava prehrambenih proizvoda, MZOŠ RH, 2003.
  • Primjena visokog hidrostatskog tlaka u proizvodnji funkcionalnih sokova na bazi voća i povrća, MZOŠ RH, 2021.
  • Razvoj programa cjeloživotnog učenja u području prehrambene tehnologije, biotehnologije i nutricionizma primjenom HKO-a, MZO RH, 2021.
  • Primjena ultrazvuka u prehrambenoj tehnologiji i biotehnologiji, MZOŠ RH, 2010.
  • Razvojno središte za kemijsko i prehrambeno-biokemijsko inženjerstvo, MZOŠ RH, 2009.
  • Mehanizam kontrolirane razgradnje ugljikohidrata postupkom ekstruzije, MZOŠ RH, 2007.
  • Primjena vakuumskog hlađenja u proizvodnji hrane produljene trajnosti i svježine, MZOŠ RH, 2015,
  • Agribusiness Higher EducAtion Development AHEAD,TEMPUS CD_JEP 19009, 2004.
  • Improving Academia – Industry Links in Food Safety and Quality” (FOODLINKS) 158714-TEMPUS-ES-TEMPUS-JPHES, 2013.
  • Food waste valorisation for sustainable chemicals, materials & fuels“ EUBis, COST project, 2016

Područja od znanstvenog i stručnog interesa:

  • Ekstruzija u prehrambenoj industriji i biotehnologiji
  • Ekoinženjerstvo
  • Teksturalna svojstva prehrambenih proizvoda i sirovina
  • Izmjenjivači topline, sušenje i filtracija u prehrambenoj industriji I biotehnologiji
  • Primjena netermalnih tehnologija u prehrambenoj industriji i biotehnologiji

Članstvo u znanstvenim ili stručnim asocijacijama (udrugama ili sl.):

  • Znanstveno vijeće za poljoprivredu i šumarstvo HAZU, 2005
  • Društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2003
  • Društvo kemijskih inženjera i tehnologa, 1996
  • European Federation of Biotechnoogy, 2002

Nagrade i priznanja:

  • Rektorova nagrada, 1989
  • Državna nagrada za zananost, 2013
  • Godišnja nagrada “Rikard Podhorsky” HATZ-a, 2016

Bibliografija:

Damir Ježek – bib.irb.hr

 

Leave a Reply

Kolačići: Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, na vaše uređaje vršimo pohranu male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Uz prihvat Kolačića vaše pregledavanje stranice će se vršiti nesmetano, a u koliko ne prihvatite Kolačiće možda vam neki od sadržaja neće biti dostupni. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close