Bolf Nenad

 

prof. dr. sc. Nenad Bolf
Redoviti profesor, prvi izbor
Sveučilište u Zagrebu Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije
Godina rođenja: 1968.

Obrazovanje:
Godina diplomiranja: 1995.
Godina doktoriranja: 2003.

Poslovna adresa:
Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Marulićev trg 19, 10000 Zagreb
tel: +385 1 4597 151
e-mail: bolf@fkit.hr

Članstvo u Akademiji: Član suradnik
Godina primanja u HATZ: 2014.
Član odjela: Odjel kemijskog inženjerstva

 
 

Profesionalne aktivnosti

Vođenje znanstvenih i/ili stručni projekata (Naziv, naručitelj i godina isporuke):

  • Softverski senzori i analizatori za motrenje i vođenje procesa, MZOS, 2012.
  • Postupak termografske dijagnostike procesnih uređaja, MZOS, 2004.
  • Cryst APCNapredno vođenje procesa kristalizacije, IRI, 2023.
  • Design and Optimization of Rehumidification Process, XELLIA FDF R&D, 2016.
  • Automatizacija i optimizacija šaržnog laboratorijskog reaktora, Teva -Pliva R&D, 2015.
  • Optimiranje sustava za vođenje procesa, INA Rafinerija nafte Rijeka, 2017.
  • Studija naprednog vođenja procesa pirolize otpadne gume, Energija logistika, 2021.
  • Modifikacija i automatizacija aparature za hidrodesulfurizaciju, INA – R&D, 2007.
  • Nova reaktorska linija i obrada otpadnih plinova na postrojenju NPK,Petrokemija Kutina, 2007.
  • Improvement of Loop Performance for Process Areas at INA RNR, INA Oil Refinery, Rijeka, 2016.

Područja od znanstvenog i stručnog interesa:

  • Modeliranje procesa
  • Napredno vođenje procesa
  • Primjena umjetne inteligencije u modeliranju i vođenju procesa
  • Procesne analitička tehnologija

Članstvo u znanstvenim ili stručnim asocijacijama (udrugama ili sl.):

  • Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa
  •  Hrvatska udruga za infracrvenu termografiju
  • Hrvatsko društvo za goriva i maziva
  • Hrvatsko mjeriteljsko društvo

Nagrade i priznanja:

  • Godišnja nagrada Rikard Podhorsky, HATZ, 2018.

Bibliografija:

Nenad Bolf – bib.irb.hr

 

Kolačići: Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, na vaše uređaje vršimo pohranu male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Uz prihvat Kolačića vaše pregledavanje stranice će se vršiti nesmetano, a u koliko ne prihvatite Kolačiće možda vam neki od sadržaja neće biti dostupni. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close