Rotim Franko

   

prof. dr. sc. Franko Rotim
Umirovljenik
Godina rođenja: 1939.
e-mail: franko.rotim@hatz.hr

Obrazovanje:
Godine diplomiranja: 1966., Strojarsko-brodograđevinski fakultetu u Zagrebu); 1969., Pedagoški fakultetu u Rijeci; 1974., Medicinski fakultet
Godine doktoriranja: 1977., Fakultet za vozila i radne strojeve u Varšavi; 1978. Fakultet prometnih znanosti u Budimpešti

Članstvo u Akademiji: Član emeritus
Godina primanja u HATZ: 1994.
Član odjela: Odjel prometa

 

Profesionalne aktivnosti

Područja od znanstvenog i stručnog interesa:

  • Mehanika
  • Sudske ekspertize
  • Forenzika u prometu
  • Sigurnost prometa

Članstvo u znanstvenim ili stručnim asocijacijama (udrugama ili sl.):

  • Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u dijaspori, Basel, 1992., Švicarska
  • Njujorška akademija znanosti, 2003.
  • Američka akademija znanosti, 2004.
  • Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Mostar BiH,2013.
  • Znanstveni savjet za promet, HAZU, 1987.

Nagrade i priznanja:

  • Odličje: Red hrvatskog pletera, 1997.
  • Medalja Znanstvenog društva za promet, Berlin, 2004.
  • Plaketa Europske platforme za promet, Berlin, 2004.
  • Zlatna medalja Sveučilišta u Plznju, 2010.
  • Medalja Szczecinskog sveučilišta, 2007.
  • Zlatno priznanje Fakulteta za logistiku Sveučilišta u Mariboru, 2005
  • Priznanje Svjetskog komunikološkog društva, SAD, 1997.

Bibliografija:

  • Ekspertize prometnih nesreća. ZSP HAZU, Zagreb, 1989.
  • Kinetika vozila, ZSP HAZU, Zagreb, 1991.
  • Sudari vozila, ZSP HAZU, Zagreb, 1993.
  • Forenzika prometnih nesreća, HZDP, Zagreb, 2012.
  • Mehanika, HZDP, Zagreb, 2013.

Kolačići: Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, na vaše uređaje vršimo pohranu male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Uz prihvat Kolačića vaše pregledavanje stranice će se vršiti nesmetano, a u koliko ne prihvatite Kolačiće možda vam neki od sadržaja neće biti dostupni. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close