Dragović-Uzelac Verica

   

prof. dr. sc. Verica Dragović-Uzelac
Redoviti profesor u trajnom zvanju
Sveučilište u Zagrebu, Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Godina rođenja: 1970.

Obrazovanje:
Godina diplomiranja: 1993., Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Godina doktoriranja: 2003., Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Poslovna adresa:
Sveučilište u Zagrebu, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
tel: +385 1 4605 036/4605 128
e-mail: vdragov@pbf.hr

Članstvo u Akademiji: Član suradnik
Godina primanja u HATZ: 2017.
Član odjela: Odjel bioprocesnog inženjerstva

 

Profesionalne aktivnosti

Vođenje znanstvenih i/ili stručni projekata (Naziv, naručitelj i godina isporuke):

  • Primjena inovativnih tehnologija u izolaciji bioaktivnih spojeva iz organskog otpada u proizvodnji vina“-Operativni program Regionalna konkurentnost 2007. -2013/ Europski fond za regionalni razvoj; Poziv „Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije”, RC.2.2.08.  (2014.-2016.), voditelj;
  • Projekt osnivanja Znanstvenog centra izvrsnosti – „Center of Excellence for Marine Bioprospecting BioProCro“ iz područja biotehničkih znanosti- voditeljica znanstvene faze 2: Identification, Extraction, Optimization, and Purification of biomolecules (2015.- 2020.);
  • Opremanje poluindustrijskog praktikuma za razvoj novih prehrambenih tehnologija-˝Priprema zalihe infrastrukturnih projekta za EFRR 2014.–2020.“ Europski fond za regionalni razvoj 2014-2020.- suradnik;
  • Sour cherry Marasca (Prunus cerasus var. Marasca) as an ingredient for functional food; IPA Component IIIC Regional Competitiveness Operational Programme 2007-2011; (Science and Innovation Investment Fund, 2010.- 2012.)- voditelj;
  • Processing Raw Materials into Excellent and Sustainable End products while Remaining Fresh (call identifier FP7-KBBE-2009-3; 2010.-2014.- suradnik
  • Application of innovative technologies for production of plant extracts as ingredients for functional food – (IT-PE-FF), istraživači projekt-Hrvatska zaklada za znanost (2014.-2018.), voditelj;
  • Biološki aktivni spojevi u nekim vrstama samoniklog i kultiviranog bilja – projekt (MZOŠ RH, 2008.-2013.)- voditelj;
  • Promjene visokovrijednih sastojaka tijekom prerade odabranih vrsta voća – projekt (MZOŠ RH, 2007.-2012.)-suradnik;
  • Istraživanja ambalžnih materijala za pakiranje i čuvanje hrane – projekt 4-07-005  (MZT RH, 1994.-1996.).-suradnik;
  • Utjecaj dodataka i tehnologije pakiranja na održivost prehrambenih proizvoda-projekt 058101  (MZT RH, 1997. – 1999.).-suradnik;
  • Istraživanje autentičnosti proizvoda na bazi marelice i breskve– projekt 0058026 (MZT RH, 2003. -2006.).-suradnik

Nagrade i priznanja:

  • Zlatna plaketa za uspješno proveden projekt „Višnja maraska (Prunus cerasus var. Maraska) kao sastojak funkcionalne hrane“, Agro ARCA, 8. Međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji, svibanj 2015, Trilj;
  • Nagrada Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta za objavljene radove u priznatim međunarodnim časopisima te izniman uspjeh u znanstveno-istraživačkom i nastavnom radu, 2014.;
  • Nagrada Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za 2. najuspješniji lokalni EU projekt u Republici Hrvatskoj 2010.-2012. (Višnja Maraska kao sastojak funkcionalne hrane), 2013.;
  • Godišnja nagrada za popularizaciju i promidžbu znanosti, 2012. godine.;
  •  „Medalja ARCA 2007.- nagradu je dodijelila „Udruga inovatora Hrvatske i Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodnoga gospodarstva u okviru projekta – „Agro-Arca“ 2007. godine za rezultate tehnologijskog projekta „Proizvodnja bezalkoholnih pića od samoniklog bilja“;
  • Potpora Biotehničke zaklade (2000. i 2002. godine). 

Bibliografija:

Verica Dragović-Uzelac – bib.irb.hr

Kolačići: Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, na vaše uređaje vršimo pohranu male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Uz prihvat Kolačića vaše pregledavanje stranice će se vršiti nesmetano, a u koliko ne prihvatite Kolačiće možda vam neki od sadržaja neće biti dostupni. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close