Jirouš-Rajković Vlatka

   

prof. dr. sc. Vlatka Jirouš-Rajković
Redoviti profesor u trajnom zvanju
Sveučilište u Zagrebu, Šumarski fakultet
Godina rođenja: 1963.

Obrazovanje:
Godina diplomiranja: 1986., Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Godina doktoriranja: 1998., Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Poslovna adresa:
Sveučilište u Zagrebu, Šumarski fakultet, Šoltanska 8, 10000 Zagreb
tel: +385 1 2352 482
e-mail: vjirous@sumfak.unizg.hr

Članstvo u Akademiji: Redoviti član
Godina primanja u HATZ: 2015.
Član odjela: Odjel bioprocesnog inženjerstva

 

Profesionalne aktivnosti

Vođenje znanstvenih i/ili stručni projekata (Naziv, naručitelj i godina isporuke):

  • Oplemenjivanje i modifikacija površine drva, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, 2007. – 2013.
  • Izgradnja hrvatskoga drvnotehnološkog nazivlja, Hrvatska zaklada za znanost, 2016. – 2017.
  • Utjecaj obrade površine na postojanost lijepljenih i lakiranih proizvoda, Sveučilište u Zagrebu, 2014.
  • Modificiranje površine drva ozračivanjem UV svjetlošću, Sveučilište u Zagrebu, 2019.

Područja od znanstvenog i stručnog interesa:

  • Površinska obrada drva
  • Modifikacije površine drva
  • Trajnost sustava prevlaka-drvo

Članstvo u znanstvenim ili stručnim asocijacijama (udrugama ili sl.):

  • Hrvatsko šumarsko društvo
  • Society of Wood Science and Technology
  • Komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije
  • Društvo sveučilišnih nastavnika
  • Udruga inženjera drvne tehnologije

Bibliografija:

Vlatka Jirouš-Rajković – bib.irb.hr

Vlatka Jirouš-Rajković – scholar.google.hr

 

 

Kolačići: Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, na vaše uređaje vršimo pohranu male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Uz prihvat Kolačića vaše pregledavanje stranice će se vršiti nesmetano, a u koliko ne prihvatite Kolačiće možda vam neki od sadržaja neće biti dostupni. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close